Sheabutter har vært brukt i Vest-Afrika i flere tusen år, for mat, behandling av ulike hudproblemer som tørr hud, eksem, små skrammer i hud, beskyttelse mot sol og vind, etc. Oljen ekstraheres fra frukten av Sheatreet «Karite», med det botaniske navnet «Buturospermum Parkii», som vokser i ekvatorial sentral- og Vest-Afrika. Denne oljen inneholder naturlige fettsyrer og vitaminer som huden trenger for å beholde sin fuktighet og elastisitet. Disse spesielle fettsyrene trenger inn i huden, «reparerer» den, og etterlater en usynlig beskyttende hinne på huden.

Dr. Quaynor Shea produkter inneholder høy prosent andel Sheabutter og Jojoba olje. Disse har flere viktige fettsyrer – mest olein og stearin – som er uunnværlige for å bevare hudens elastisitet og fuktighet. Huden bevarer sin elastisitet selv etter vask.

Dr. Quaynor Shea produkter er hudtestet og kan brukes av hele familien mot tørr/meget tørr hud, eksem, under makeup og etter fjerning av makeup. Menn kan bruke kremen etter barbering for å reparere små kutt og skader på huden (for eksempel etter barbering). Barn kan bruke alle Sheaproduktene over hele kroppen mot tørr hud tørr og eksem (for eksempel bleie-eksem). Produktene hjelper også mot atopisk eksem.

Hva er Jojoba-olje?

Jojobaolje utvinnes fra nøttene av Jojobatreet (Simmondsia Chinensis) som finnes i deler av USA, Karibien og Israel. Jojobaolje er egentlig ingen olje, men en voks, og sies å være den naturlige oljen som likner mest på hudens egen produksjon. Derfor er Jojobaoljen viktig for å opprettholde hudens balanse og kjemi. Jojobaolje er en av de beste fuktighetskremene i naturen.

Den fordamper ikke, men etterlater en tynn beskyttende film på huden.

Dr. Quaynors Shea Cream og Shea Balm inneholder derfor to av de viktigste naturlige oljer for hudpleie – Sheabutter og Jojobaolje i en unik og farmakologisk testet kombinasjon som reparerer og beskytter din hud.

Dr. Quaynors Sheaprodukter inneholder naturlige konserveringsmiddel og er uten parabener.